top of page

Méhes Krisztián

E-mail: info@h2mlm.com

Szakmai háttér
 

Közgazdászként végeztem, de a hobbim az informatika és a programozás voltak. Ezen a területen dolgoztam több mint 10 évig. imádtam, hogy meg lehet írni egy programot, és az akkor is tud dolgozni, amikor te nem vagy ott...az egyetlen gond a karbantartás volt :).

Az üzleti élet útjain dolgoztam állami hivatalban, tőzsdei brókerként és elemzőként, tanítottam a Közgázon gazdasági informatikát, és építettünk gyárat Kínában is. Széles a lista, és sok tapasztalatot szereztem közben. Élveztem az utat, de valójában mindig is arra vágytam, hogy megtaláljam a pénzügyi szabadság állapotát!

Munkatapasztalat
 

hálózatépítő cég, Executive

2009 - jelenleg

Nyelvek

angol (5)

német (4)

orosz (2)

svéd (1)

francia (1)

Képzettségek

Üzleti intelligencia

Alkalmazás fejlesztés

Nemzetközi kereskedelem

Piacfejlesztés

Jóravaló erő

Patrnere lettem egy globális hálózati marketinggel dolgozó cégnek. Láttam már emelkedéseket és csökkenéseket az üzletemben, segítettem embereknek felmondani az állásukból és elindulni a szabadság útján. A cég neve azért nem tartozik ide, mert a könyvnek oktatás a célja, nem reklám, másrészről pedig fontos, hogy ez megtörtént, mert így látszik, hogy nem csak a katedra mögül beszélek, hanem élő tapasztalatból.

MAKrópa Ltd., CEO

2002 - jelenleg

Ez egy családi vállalkozás, aminek fő iránya az Informatikai fejlesztések területe volt és az üzleti intelligencia. Emellett tanácsadással, nemzetközi ingatlanokkal és kereskedelemmel foglalkozott. Olyan termékeket fejlesztettünk ki, mint a: a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal központi adatbázisát, egy SAP szintű gázszolgáltatói ügyviteli rendszert...és néhány hasonlót.

Mi rendezzük az éves fürdőruhás téli Nagy Mikulás Kocogást is (10. éve), amelynek keretében a téli fagyban kikocogunk egy szál fürdőruhában, hogy alapítványokat támogassunk és beteg gyerekeknek segítsünk adományainkkal.

Philip Morris Ltd., IT Analyst

1996 - 2000

Kezdőként értékes tapasztalatokat szereztem a világ egyik legnagyobb FMCG cégeinek egyikében. Informatikai oktatóként kezdtem és Értékesítési rendszerfejlesztőként végeztem a cégnél. Mivel a pénzügyi függetlenséget jól láthatóan nem értem el, ezért még időben felmondtam és eljöttem.

Végzettség

Cum laude végeztem el egy MBA fokozatot Amerika legnevesebb magánegyetemén.

Mélypontok: összetört szív egy távkapcsolattól és némi honvágy

Csúcspontok: a legnagyszerűbb év, csapatom 3. lett egy nemzetközi MBA innovációs versenyen.

Vicces tények: pár srác megírta pont ekkor a Facebook-ot pár kollégiummal arrébb, amíg én éppen valami informatikai házi feladatommal szöszmötöltem! :)

BA in Business Studies - Oxford Brookes University, UK

1994 - 1998

Az International Business School - Budapest hallgatójaként alapos ismeretekre tettem szert a nemzetközi üzleti élettel és az informatika üzleti alkalmazásával kapcsolatban. Ezt a tudást az iskola mellett részidős munka keretein belül multinacionális cégeknél gyakoroltam.

bottom of page